Vilka är vi?

Vi som driver Malmö Hundskola heter Per och Marika Johansson och bor på Videdal i Malmö. Vi har under flera år hållit kurser i lydnad och specialdressyr inom Svenska Jägareförbundet, men intresset och engagemanget inskränker sig inte till de renodlade "jaktraserna" utan omfattar alla typer av hundar, små som stora, jakt- eller sällskapshundar. Dessutom har vi förmånen att ha Eskil Larsson knuten till oss.

Vi anser att skillnaden mellan jakt-, bruks-, och sällskapshundar består i hur hunden används vid arbete, men att träningen och utbildningen som formar en bra jakthund passar alla typer av hundar oavsett ras eller arbetsuppgift. Vi har anammat Barbro Börjessons koncept eftersom vi anser att det är ett av dom ärligaste och enklaste sätten att nå samförstånd mellan hund och hundförare.

På våra hundkurser pratar vi gärna om "allmänlydnad" istället för "grundlydnad" eftersom det i ordet "grund" ligger en anspelning på att dessa kurser endast skulle vända sig till nybörjare. Så är inte fallet. Konceptet med dom "Fyra lätta stegen till samförstånd" kan appliceras på vilket hundekipage som helst, ung som gammal, nybörjare eller hundvan. Vi tror att alla hundar och hundägare mår bättre om det i flocken finns tydliga regler för hur man beter sig i samvaro med andra, både tvåbenta och fyrbenta.

Dessutom skiljer vi tydligt på "dressyr" och "fostran". Dom fyra lätta stegen är fostran - dom tekniker vi använder för att nå ett samförstånd med hunden så och få grunderna att sitta. När vi känner att vi kan lita på varandra kan gå vidare med dressyr, dvs dom mer avancerade övningarna som apportering eller spårträning.

Marika

MarikaMarika är auktoriserad instruktör inom Svenska Jägareförbundet med inriktning på lydnad, mentalitet och problemhundar och är till yrket utbildad pedagog. Hon har under flera år hållit kurser i lydnad, viltspår och eftersök i Jägareförbundets regi och brinner för mentalkunskap och hur hundens mentalitet spelar in vid träning. Marika är uppväxt med hundar och kommer från en familj med genuint hundintresse.


Per

Per Per är auktoriserad instruktör inom Svenska Jägareförbundet med inriktning på lydnad och problemhundar. Han har under flera år hållit kurser i lydnad, viltspår och eftersök i Svenska Jägareförbundets regi och har mångårig erfarenhet av instruktörsrollen, både i och utanför hundvärlden. Per skaffade hund först i vuxen ålder och till svärfars, den gamle jägarens stora förtret var första hunden en dalmatiner.